Februari 2019 Rondleiding JPG Hulsebosch

Februari 2019 Rondleiding JPG Hulsebosch

Donderdag 21 februari waren we te gast bij JPG Hulsebosch Brand Fulfillment voor een rondleiding in het bedrijf van Iwan Hulsebosch. Voor iedereen die niet direct weet wat Brand Fulfillment inhoudt, was het een bijzonder leerzame avond. Na de inloop met koffie, verzorgd door ons lid Eric Heemskerk van ToMeat - Bij de buren, liet eigenaar Iwan Hulsebosch aan de hand van een presentatie zien wat zijn bedrijf doet.

JPG Hulsebosch wordt door grote parfumerie bedrijven als Chanel, Estee Lauder, Rituals, Chloé, Delvaux, Kiehl, Paco Rabanne en noem maar op, ingehuurd om specialistische presentatiemeubilair te ontwikkelen en produceren. Het bedrijf is door deze clientèle actief over de hele wereld. De concurrentie is moordend (zowel onder de cliënten van JPG Hulsebosch als onder de leveranciers die hetzelfde als JPG Hulsebosch doen) en daarom is het zeer belangrijk dat het bedrijf continu innoveert. Dit vraagt vanzelfsprekend om een team van mensen die op creatieve wijze steeds weer de verandering van de markt voor proberen te blijven (of zelfs te leiden).

Heel bijzonder is het dan, dat juist dat bedrijf in Noordwijkerhout gevestigd is. We mochten dan ook getuige zijn van een bijzondere rondleiding door het bedrijf, waarbij de samenwerking met spuiterij Zonderwijk eveneens een onderdeel vormde. De bedrijven werken niet alleen samen, maar zitten ook in hetzelfde pand, zonder duidelijke scheiding tussen de beide bedrijven. Zonderwijk staat bekend als spuitbedrijf voor met name (vracht)auto's. Voor JPG Hulsebosch voert Zonderwijk spuitwerk uit aan de diverse meubels waaraan voor de afwerking dezelfde eisen worden gesteld als aan autolakken.

Het werk van JPG Hulsebosch omvat niet alleen de ontwikkeling van specialistische winkelmeubels, maar het gehele concept van presenteren. Om sneller op veranderingen in verkoopmomenten (valentijnsdag etc) in te springen, worden bekende dragers van reclame (posters, banners) steeds meer ingewisseld voor digitale. Het behoeft geen betoog dat hiervoor weer nieuwe ontwikkelingen nodig zijn waarop JPG Hulsebosch dan weer anticipeert.

Het was een leuke rondeleiding en een leerzame avond, die - hoe kan  het ook anders - op gepaste wijze met een hapje en een drankje werd afgesloten.

Tekst en foto's: PvT