Mystery Guest

Mystery Guest

Het was bomvol in Café v/d Geest op 20 oktober j.l. Echt bomvol. De leden van maar liefst 3 verenigingen uit Noordwijkerhout en De Zilk waren bijeen gekomen voor een presentatie van een mystery guest, zo mogen we het wel noemen.
In de uitnodiging voor de avond werd met geen woord gerept wie er deze avond zou komen. Wel werd er gezegd dat uit veiligheidsoverwegingen er alleen leden van de drie verenigingen welkom waren en dat na 20:30 de deur dicht ging. Wie daarna nog aankwam had eenvoudigweg pech en zou er niet in komen.
Blijkbaar prikkelde deze mysterieuze manier van aankondigen menig clublid om dit niet te missen. En daarom zat het bommetje vol.

De ONNO had het voortouw genomen en gepolst bij de SON en de Heerenclub De Zilck of zij open stonden voor een gezamenlijke avond. Toen voorzitter Ruud Warmerdam bekend maakt welke gast hij had geregeld, was de kogel al snel door de kerk. Maar, zoals gezegd, er waren veiligheidsissues en de gast had er op gehamerd om de nodige voorbereidingen in acht te nemen. Leden waren alleen welkom na inschrijving, vanaf 20:00 inloop met koffie en na 20:30 kwam er niemand meer binnen.
Uiteraard gaven de drie verenigingen gehoor aan deze wensen/eisen.

Maar wie was dan deze mystery guest? Het was niemand minder dan John van den Heuvel, de bekende misdaadjournalist van Nederland. Na de introductie door Ruud Warmerdam, hield John van den Heuvel een voordracht over de huidige misdaad in het land en zijn visie daarop. Het romantiseren van misdaad lijkt leuk, maar zo waarschuwde hij, het is een kei- en keiharde wereld. De opkomst van diverse vormen van criminaliteit en de geraffineerde wijze waarop de hedendaagse criminelen te werk gaan, hebben hun sporen nagelaten.
Mensen als Peter R. de Vries, advocaten en natuurlijk ook kopstukken van grote organisaties zijn hun leven niet zeker. Zonder scrupules en zonder blikken of blozen worden ze geliquideerd. En waar vroeger nog 50.000 gulden voor een moord betaald werd, tegenwoordig doen opkomende criminelen het voor 5000 euro. Dat daarbij ook veel fouten worden gemaakt en de verkeerde mensen worden omgelegd, wordt als bijkomende schade gerekend. Het liquideren wordt er niet minder door.
Uit het publiek kwamen regelmatig vragen die inhaakten op de lijn van het verhaal van John van den Heuvel en daar nam hij ook de tijd voor en beantwoordde ze allemaal. Het voert te ver om daar verder over uit te wijden.

Na ruim anderhalf uur zijn publiek geboeid te hebben, eindigde John zijn verhaal. Ruud Warmerdam bedankte hem namens de drie voorzitters en overhandigde de bekende prachtige bos bloemen. Daarna was er nog een moment over om met John op de foto te gaan.

Bent u ondernemer en heeft u een link met Noordwijkerhout, dan bent u ook van harte welkom om lid te worden van de ONNO. Wie weet bent u er bij de volgende mystery guest dan zelf bij.

Tekst: PvT
Foto's: SB