Mei 2019 Jaarlijkse uitgaansdag Leiden boortunnel Rijnlandroute

Mei 2019 Jaarlijkse uitgaansdag Leiden boortunnel Rijnlandroute

De jaarlijkse uitgaansdag van de ONNO hielden we dit jaar in mei. Vorig jaar waren we nog met de fiets naar de Keukenhof en het centrum van Lisse geweest. Dit jaar stond een tour richting Leiden op het programma.

Ons lid Peter van Teijlingen werkt voor een bedrijf dat de Rijnlandroute aanlegt. Als tekenaar is hij bij vele facetten van het project betrokken en toen hij opperde om in mei bij de boortunnel te gaan kijken en de Tunnelboormachine in het bijzonder, was het enthousiasme onder de bestuursleden direct al groot.

Naast de invulling van de Rijnlandroute werd er ook geluncht en gedineerd en natuurlijk een borrel gehouden. Het transport voor dit jaar was een solex, een electrische bike of de tuktuk. De solexen stonden garant voor veel hilariteit. Dankzij de kundige hulp van Have Fun Events verliep de dag relatief zonder veel problemen.

Om kwart over elf was de Brink al aardig gevuld met enthousiaste leden en iets na half twaalf vertrok de stoet van niet minder dan 62 leden richting Noordwijk, via Rijnsburg en Valkenburg naar Leiden om neer te strijken bij de Haagse Schouw voor een uitgebreide lunch. Op de route werden we al getrakteerd op werkzaamheden van de Rijnlandroute die onze tocht een beetje in de war schopten, maar de vertraging viel erg mee.

Na de heerlijke lunch namen we de route achter Stevenshof langs richting Infocentrum, waarbij we nog meer van de Rijnlandroute te zien kregen, al was het van een afstandje. Via Voorschoten en recreatiegebied Vlietlanden kwamen we bij het Infocentrum aan. Daar werd de groep in tweeën gesplitst; één groep ging het Infocentrum in en kreeg daar uitleg van Cynthia, de rest ging naar het uitkijkpunt met Peter en kreeg de kans een blik te werpen op de Tunnelboormachine in aanbouw. Helaas was er niet heel veel van te zien, omdat het uitkijkpunt eenvoudigweg iets te ver af staat van de opbouwlocatie.

Na een uurtje was er voor iedereen een dorstlesser voordat we weer op de solex stapten. Twee rasechte Leidenaars leidden ons via de Singels en de binnenstad naar de Kaasmarkt waar we afscheid namen van de solexen en e-bikes. Daarna togen we naar de Burcht en het Koetshuis aldaar voor de borrel. Het moet gezegd worden, de weergoden waren ons wederom zeer gunstig. En zo konden we tot laat in de avond genieten van het terras waar ook het walking diner genuttigd werd.

Er werd nog lang nagepraat over de solextocht en de opgedane indrukken bij de Tunnelboormachine, totdat het tijd was om per bus terug te reizen naar de Brink in Noordwijkerhout.

We kijken terug op een wederom zeer geslaagde uitgaansdag.

Tekst: PvT
Foto's: GV