Juni 2019 Jack Plooij

Juni 2019 Jack Plooij

Juni is topsprekermaand bij de ONNO, dit jaar was dat Jack Plooij, bekend als pitreporter bij Formule1 races voor Ziggo.

Voordat Jack aan zijn presentatie begon, konden de leden van de ONNO genieten van een walking diner, verzorgd door en bij NH Hotels Leeuwenhorst.

Omstreeks half negen kon Jack aan zijn presentatie beginnen. Na een moeizame start waarbij de techniek even andere plannen had, vertelde Jack hoe hij voor Olav Mol in de pitstraat bij de Formule1 als reporter aan het werk kwam.
Daarna nam hij de huidige 11 teams in de Formule1 één voor één op de korrel en vertelde allerlei wetenswaardigheden en details over de verschillende teams. Over de gestructureerde werkwijze bij Mercedez, het chaotische bij Ferrari, de drang om te winnen bij Red Bull (wat dit jaar er even niet in zit).
Bij Renault aangekomen werd hij even voorzichtig, je weet nooit of er een Renault Dealer tussen de gasten zit. Gelukkig geen Renault-dealer in onze gelederen, dus kon Jack 'los' gaan op de kwaliteit (of het gebrek eraan) bij Renault. Dat dit hem en Olav niet in dank wordt afgenomen, werd ook snel duidelijk. De vermakelijke overstap van Ricciardo van Red Bull naar Renault werd van uitleg voorzien (het geld). Voor een talent en fijn persoon als Nico Hülkenberg is het echter hard gelag; zijn carrière is er danig (negatief) door beïnvloed.
Tussendoor mochten vragen gesteld worden en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Hierdoor werd het een vermakelijke interactieve avond.
 
Na de presentatie nam Jack uitgebreid de tijd om iedereen, die zijn boek wilde kopen, te woord te staan, met een persoonlijke boodschap voor iedereen die zijn boek kocht.

Tot slot was er nog even tijd om onder het genot van een hapje en een drankje onderling de laatste nieuwtjes uit te wisselen. Het was wederom een fijne ONNO-avond, waar met veel plezier op teruggekeken mag worden.


Tekst: PvT
Foto's: GV