September 2016 - Bollenstreek is business

September 2016 - Bollenstreek is business

Het ondernemers evenement van Noordwijkerhout!

Met die slogun werden de ondernemers van vier ondernemersverenigingen - de NOV, de SON, Ondernemersvereniging Gravendam en de ONNO - naar Tespelduyn gelokt.

Het Programma:
Bas Brekelmans, de coördinerende wethouder voor de economische samenwerking in de Duin- en Bollenstreek spreekt over de Economische Visie van de Bollenstreek en het nieuwe initiatief ‘het Ondernemershuis’. Een ervaren ondernemer deelt vervolgens zijn ervaringen. 


Een vroegertje, want om half acht al stond de koffie klaar. Voor menigeen van ons net iets te vroeg. Stipt om acht uur begaf het bonte gezelschap zich naar het koetshuys waar de presentatie werd gehouden.

Na een gefilmd intro waarbij alle voorzitters van de verschillende verenigingen aan het woord kwamen, begon wethouder Bas Brekelmans (VVD) van de gemeente Teylingen aan zijn presentatie. Dat deze niet helemaal aansloot op de woordjes van de voorzitters moet maar als een schoonheidsfoutje worden beschouwd. Wat ook niet erg meehielp was de mindere geluidsinstallatie, waardoor het verhaal achterin de zaal slecht te verstaan was. En als klap op de vuurpijl was er gekozen voor een zestig inch beeldscherm om de presentaties op te tonen. Hierdoor was achterin de zaal vrijwel niets te lezen van de kleine lettertjes.
Brekelmans nam ons mee op een rondgang van 10 "projecten", waarin de economische visie werd getoond. Enkele projecten waren ronduit prestigieus te noemen, andere nog voor discussie open. Dennis van de Voort was als gespreksleider in de hand genomen, om na de presentatie de vragen in goede banen te leiden.

Een tweede presentatie werd gegeven door de directeur van Heembouw, Peter Brugman, die als ervaren ondernemer in de hand was genomen. Deze presentatie leek meer op een verkooppraatje voor Heembouw, want er werden alleen projecten van Heembouw getoond waarbij goed klinkende termen werden gebruikt. Maar wat de link met de projecten van Bas Brekelmans was, bleef onduidelijk. Nadat er welgeteld 1 vraag voor deze presentatie was beantwoord, was ook gelijk het programma voorbij.

In het restaurant van Tespelduyn werd nagepraat en geborreld. Ook aan een hapje was gedacht. En zo eindigde hét ondernemers evenement van Noordwijkerhout. In geen enkel opzicht voldeed deze avond aan de gestelde verwachtingen, het is dan ook verbazingwekkend dat de organisatie zelf zo lyrisch was over deze avond. Het doel en de weg ernaar toe zijn compleet onderbelicht gebleven deze avond en de presentaties waren ondermaats, mede door slecht geluid en een te klein scherm.

Was er dan niets positief aan deze avond? Jawel, door de aanwezigheid van leden van alle verenigingen hadden de aanwezigen contact met weer eens andere mensen.

Tekst: PvT - Foto's PR
Reageren? pr@onno-nwh.nl