April 2018 Jaarlijkse uitgaansdag Keukenhof Lisse

April 2018 Jaarlijkse uitgaansdag Keukenhof Lisse

Al een week vooraf werd het enthousiasme onder de leden van de ONNO steeds groter, toen bleek dat op de jaarlijkse uitgaansdag de weergoden ons zeer gunstig gestemd zouden zijn. Een zonovergoten dag met zomerse temperaturen was ons deel. We konden ons geen beter weer wensen, want dit jaar was er gekozen om de dag op de fiets te doen.

Allereerst werd er verzameld en geluncht bij Como & Co waar ons lid en eigenaar Joost Kaptein het terras voor ons gereserveerd had en de mooiste creaties ons voorschotelde. Een soepje, een pistoletje en een uitsmijter met bacon of zalm en nog een kroket ook. Dat alles terzijde gestaan door allerlei frisdrank, verse jus d'orange of melk. En dorstig was het weer, dus de dranken waren welkom.

Na de heerlijke lunch in de buitenlucht stapten we op de fiets om naar de Keukenhof te rijden. Via de Corneliabrug, Tespelduyn en de Stationsweg was dit een redelijk kort ritje, dat toch wel een uitdaging bleek door de in grote getale aanwezige toeristen. Ons tempo lag voor velen van hen te hoog en dus was het slingeren tussen de fietsen om ze voorbij te komen.
Door het stralende weer was de Keukenhof ook voor toeristen een gewilde plek om te bezoeken en dus viel het niet mee om een stuk of vijftig fietsen bij elkaar te parkeren. De verkeersregelaar van dienst wees ons een plekje naast de taxiparkeerplaats, waar we dankbaar gebruik van maakten. Ruud had het allemaal goed geregeld en had voor iedereen vooraf een toegangskaart weten te regelen, zodat lang wachten bij de entree niet aan de orde was. Dat was ook maar goed ook, want we waren door het oponthoud onderweg toch iets later in de Keukenhof dan verwacht.
We werden namelijk opgewacht in paviljoen Juliana waar we ontvangen werden met koffie met een koekje en flessen heerlijk ijskoud water. Bert Siemerink, directeur van de Keukenhof hield ondertussen een presentatie. Vanwege het mooie weer wilde hij het niet te lang maken, maar de nodige vragen werden gesteld wat maar weer duidelijk maakt dat de belangstelling onder onze leden hoog is. Nadat voorzitter Ruud Bert Siemerink bedankt had voor de presentatie met - jaja - een bloemetje, werden we 'los' gelaten en liepen we in groepjes over het park. Zoals te verwachten was, vermaakte Dick Bader niet alleen ons, maar ook de overige bezoekers met capriolen op de cirkelvormige vlonders in de vijver. Hilariteit alom.

Al gauw kreeg het warme weer de schuld van een niet aflatende dorst die gelest moest worden en dus togen de meesten al snel richting het terras van Chique en Simpel op het Vierkant in Lisse. Een zonovergoten terras waar gelukkig een paar grote parasols schaduw boden aan hen met een teer huidje - ja ik ben er daar één van. Een stoelendans leek het wel, want anderen wilden juist weer liever in het zonnetje zitten.

Ondertussen genoten we van een drankje en wat hapjes. Een aantal leden kon zich overdag niet vrij maken, zij sloten in de loop van de middag aan op het voor ons gereserveerde terras. Aansluitend en eigenlijk in elkaar overlopend genoten we van een Walking Dinner, waarbij het personeel van Chique en Simpel eigenlijk het meeste liep. Het moge duidelijk zijn dat het een heel erge gezellige bedoening was en dat iedereen genoot van het heerlijke weer, iets waar de organisatie alleen maar van mag dromen. Bij het invallen van het duister vertrok iedereen druppelsgewijs naar huis, waarbij een enkeling moeite had om het stuur recht te houden ....

Tekst en foto's: PvT