November 2018 Koken bij Como&Co

November 2018 Koken bij Como&Co

De laatste bijeenkomst van 2018 werd gehouden bij Como & Co aan het Oosterduinse meer. Onder toeziend oog van Sjef Joost Kaptein hielpen enkele leden van de ONNO aan de bereiding van een voortreffelijk diner.

De ambiance van het stijlvol ingerichte restaurant, want dat mag het tegenwoordig wel genoemd worden, ademde een warme sfeer die wij meestal gezellig noemen. Het warme welkom van Joost en zijn medewerkers maakte de gezelligheid compleet.

Onder het genot van een drankje werden de vroegkomers, die aan de bereiding meehielpen, wegwijs gemaakt in het menu en welke werkzaamheden nog gedaan moesten worden. Een tafel vol met ingrediënten deed ons vermoeden dat er nog veel werk verzet moest worden.

Een groepje ging aan de gang met het openen van de schelpen, een andere fileerde twee grote zalmen, een derde groep ging aan de gang met een paar flinke stukken vlees. De rest maakte zich nuttig op allerlei gebied.
Joost had alles al goed voorbereid en werkt met een receptenboek. Dat maakt het voor de gemiddelde leek ook mogelijk om grootse dingen te maken, vanzelfsprekend onder toeziend oog van Joos zelf, die regelmatig even proefde.

Tegen acht uur liep de eetzaal vol met de niet-kokers, zeg maar de genieters ;-). In de keuken was het nog een drukte van belang, maar gaandeweg namen alle leden van de ONNO plaats aan de ingerichte tafels.

Het bedachte menu was heerlijk en evenwichtig. Alle waar smaakte heerlijk en alles werd prachtig opgediend door de groepen die aan de verschillende gerechten hadden gewerkt, als een soort eerbetoon aan hun medewerking. Er werd volop gebabbeld en iedereen genoot van het diner, de ambiance en  het eten en drinken. De avond vloog voorbij, voor iedereen er erg in had werd de koffie al geserveerd, het was inmiddels 23:00. De een bleef nog even hangen voor een afzakkertje, anderen besloten dat het mooi was geweest.

Sjef Joost, hartelijk bedankt voor je tijd, je geduld en je mooie en heerlijke gerechten. Ook grote dank voor de medewerkers in de keuken die eveneens vol geduld ons hielpen en hun kennis deelden. En uiteraard de bediening die continu in de weer was om iedereen te voorzien van een drankje en de gerechten. Kortom een bijzonder geslaagde ONNO avond, voor herhaling vatbaar.