Januari 2018 - Leonoor v/d Burg

Januari 2018 - Leonoor v/d Burg

De avond was gepland voor Prins Carnaval der Kaninefaaten; Ton v/d Burg. Maar helaas kwam er een kink in de kabel door een vergadering van diezelfde vereniging. En als hoogste man kan hij die niet zomaar laten schieten. Dus werd er gezocht naar een vervangende spreker, maar dat viel nog niet mee.

De prins had echter nog een goede suggestie achter de hand, want zijn vrouw (die tijdens de carnaval als Prima Donna door het leven gaat) is de drijvende kracht achter twee bedrijven in Noordwijkerhout; C.J. Duivenvoorde Grond-, Weg- en Waterwerken en C.J. Duivenvoorde Opslag. Even werd nog gehoopt dat de Prinses Carnaval iets over het carnaval in Noordwijkerhout zou vertellen, maar de keuze was toch op de bedrijven gevallen.

Leonoor v/d Burg - Duivenvoorde begon haar presentatie met het opslagbedrijf, waar ze liet zien niet zomaar een verlengstuk te zijn van een bedrijf, maar dat er ook aanvullende taken worden uitgevoerd op het gebied van logistiek. Ook gaf ze aan dat door de flexibele insteek die het bedrijf kent, er klanten speciaal naar dit bedrijf komen voor dat beetje extra. 

Daarna stapte ze moeiteloos over naar het GWW bedrijf, waar ze vanuit de historie een blik wierp in de ontwikkeling ervan. Door de specifieke machines die door dit bedrijf zijn ontwikkeld, heeft C.J. Duivenvoorde een plek - of eigenlijk meer een niche - veroverd waarmee ze een zeer specifiek deel van de zandzuigmarkt en baggerwerkzaamheden kunnen bedienen. Met de ontwikkelde machines nemen ze een uniek plaats in, in heel Europa. De werkzaamheden hebben zich in het inmiddels meer dan 70-jarige bestaan uitgebreid van de Bollenstreek tot heel Nederland, Duitsland, Engeland, Ierland en verder aan toe. 

Naast de specialistische zandzuigklussen doet C.J. Duivenvoorde ook veel werk in kwetsbare natuurgebieden waar het oog ook wat wil, het kleine formaat zandzuigers valt niet op in het landschap. Het is de veelzijdigheid en flexibiliteit van dit bedrijf die het tot een succes maakt.

De zaal was bijzonder geboeid door dit niet alledaagse onderwerp, maar na een goed uur kwam er toch een eind aan de veelzijdige en interessante presentatie. Het was een geslaagde eerste bijeenkomst met een mooie opkomst en een gezellige borrel na. Dat belooft wat voor het komend jaar.

Tekst: PvT
Foto’s: GV