Februari 2017 - Bezoek Eichholtz

Februari 2017 - Bezoek Eichholtz

Iedereen keek er halsreikend naar uit; het bezoek met rondleiding aan Eichholtz. Want dat mysterieuze complex op het voormalig terrein van Klerk's plastics lijkt wel steeds groter te worden.

Vanaf de Delfweg is er nauwelijks aan te ontkomen, de entree van Eichholtz is statig en straalt kwaliteit en klasse uit. Maar wat dat bedrijf nu precies doet is voor velen een mysterie. Dat zal de reden zijn geweest dat er zovelen naar deze opkomst waren getogen om het eens met de eigen ogen te kunnen aanschouwen. Het was sowieso drukker dan anders, want ook de SON was uitgenodigd, maar dat er zoveel mensen zouden komen, daar was ook Eichholtz zelf een beetje door overrompeld. Het viel dan ook niet mee om vooraf een kopje koffie te scoren.

Voor een inleiding werden we meegenomen naar een ontvangstruimte waar de twee medewerkers van Eichholtz een presentatie gaven over het bedrijf. In 1992 begonnen door eigenaar Theo Eichholtz, heeft het bedrijf een gestage groei doorgemaakt. In 2005 was het bedrijf dusdanig groot geworden dat er werd uitgekeken naar grotere huisvesting. Die werd gevonden in de opstallen van het failliete Klerk's Plastics aan de Delfweg in Noordwijkerhout.

Wie Klerk's Plastics een beetje kende, wist dat het een bedrijf was van behoorlijke omvang. Maar van de originele opstallen herken je nu niets meer terug. Niet alleen is de entree volledig verbouwd, het bedrijf Eichholtz heeft ook de hallen verder uitgebouwd. Op dit moment huist het 4.000 m² aan showroom en maar liefst 15.000 m² aan magazijn. De showroom is opgedeeld in ruimtes die ieder een eigen thema hebben en die nog het meeste weghebben van huiskamers. Daarin worden de meubels en accessoires getoond die het bedrijf in zijn collectie heeft.
Eichholtz verkoopt kwalitatief hoogstaande meubels voor 95% uit voorraad. Vooral door de aanpak van eigenaar en oprichter Theo Eichholtz heeft het bedrijf een toonaangevende rol gekregen in de meubelbranche over de hele wereld. Om de visie uit te dragen wordt de showroom continu aangepast, maar ook grote beurzen in toonaangevende steden als Parijs, Milaan en Frankfurt bezocht. Eichholtz profileert zich als groothandel en levert alleen aan detailhandel, derhalve wordt er niet aan particulieren verkocht.

Voor meer informatie, kijk op www.Eichholtz.com

Tekst en foto's PvT