Augustus 2016 - Zomer BBQ

Augustus 2016 - Zomer BBQ

De zomer BBQ mocht dit jaar met recht zo heten, want 25 augustus was een snikhete dag. Gelukkig was de wind een beetje op komen zetten en ook nog van zee, anders was het niet uit te houden geweest.

We waren dit jaar te gast bij Patrick van Steijn en mochten genieten van de schaduwrijke kant van zijn tuin, waar het goed toeven was. Het liep al gelijk vol rond de klok van 18:00 en dat maakte het gelijk gezellig. Zoals gebruikelijk wordt deze avond georganiseerd met aanhang en daardoor werden al snel op gezellige wijze de nieuwtjes uitgewisseld.

De catering was uitbesteed aan d'Vino, wat een uitstekende keus bleek te zijn. Met hulp van Freek van Vlees & zo werd een niet alledaagse barbeque gepresenteerd. d'Vino praat dan ook liever van een rotisserie-party, zo is te lezen op hun site. Velen van ons wisten niet dat d'Vino dit soort parties organiseert, het was dan ook een plezierige verrassing dat alles er zo goed uitzag en - belangrijker nog - zo goed smaakte.

Patrick maakte van de gelegenheid gebruik om zijn bedrijf te profileren met een presentatie, waarbij hij ons meenam langs de geschiedenis van het bedrijf. Helaas is augustus een moment in het jaar dat hij weinig kan laten zien op het land of in de kassen, maar de presentatie maakte dat ruimschoots goed.

Ondertussen konden de aanwezigen alvast een klein beetje snoepen van de eerste stukken vlees die van de grill kwamen, het ging er in als zoete koek. Even later werd het buffet geopend en duurde het niet lang of iedereen waaierde uit over de tuin waar diverse statafels klaarstonden waaraan gegeten kon worden. De avond bleef aangenaam kwa temperatuur, waardoor het feest tot in de kleine uurtjes duurde.

Tekst en foto's: PvT