Maart 2016: My Kitchen Rules!

Maart 2016: My Kitchen Rules!

Op deze donderdag vlak voor Pasen stond onze jaarlijkse kookavond gepland. Een deel van de leden vindt het leuk om in de keuken onder de bezielende leiding van chef Gert-Jan gerechten te bereiden, die daarna door dezelfde groep aangevuld met overige leden met smaak worden opgegeten. Zo ook deze keer, waarbij een kleine twintig leden het werk in de keuken verrichtten. Het vijf gangen menu bestond uit:
  • Japanse lekkernijen
  • Oosterse vogelsoep met gemarineerde kippendij
  • In de boter gebakken zeeduivelfilet
  • Ossenhaas van de houtskoolgrill
  • Mousse van pure chocolade

Tijdens de bereiding is er altijd veel lol onder elkaar en wordt er en passant ook nog goed gewerkt aan de verschillende gerechten. Dit jaar had Gert-Jan "assistentie" van de nieuwe eigenaar - een Fransman - die het restaurant na Pasen over ging nemen. Omdat de keuken onvoldoende ruimte biedt aan zo'n grote groep mensen, werd een deel van de voorbereidingen in het restaurant gedaan.

Om 20:00 kwamen de overige leden voor het diner en in totaal waren er zo'n veertig leden die genoten van de heerlijke gerechten. Deze werden genuttigd aan de informele statafels waarbij het een gezellige boel was en iedereen makkelijk kon wisselen van tafel. De complimenten waren niet van de lucht, en ondanks dat de gerechten niet in onwijze porties werden opgediend had iedereen na de chocolademousse zijn buik goed gevuld (op een enkeling na die normaal wel een heel everzwijn kan verorberen).

Gert-Jan en zijn vrouw Auke werden in het zonnetje gezet en bedankt voor hun jarenlange gastvrije optreden. Tegelijkertijd werd de nieuwe eigenaar welkom geheten en veel succes gewenst.

Tijdens de bijeenkomst van juni kunnen we gaan kennis maken en genieten van de kookkunsten van de nieuwe eigenaar.

Tekst: PvT - Foto's: GV