Mei 2017 - Voetgolf

Mei 2017 - Voetgolf

Op dinsdag 16 mei 2017 was de ONNO medeorganisator van het derde Voetgolf Bollenstreek toernooi. Dit initiatief is een samenwerking van dé 6 lokale belangenbehartigers uit Katwijk (KOV), Noordwijk (NOV), Lisse (BCL), Noordwijkerhout (ONNO), Teylingen (TOV) en Hillegom (IRH) en met uitgever John van der Tol (Zaken voor Zaken/Back 2 Business).
 

Trailer


Voetgolf is een combinatie van voetbal en golf. Met element voetbal als meest laagdrempelige sport en golf als de beste netwerksport werd er gestreden in teams van 2 personen.
Gastlocatie GolfCentrum Noordwijk  zorgde voor een uitdagend parcours, waar gespeeld werd met een voetbal maar met de regels van golf en als spelvariant texas scramble (om en om spelen).

Helaas kwam niet iedereen opdagen die zich opgegeven had. Daardoor werd Nico van Diemen gekoppeld aan Peter van Teijlingen. Deze twee oud-klasgenoten van de basisschool hadden het uitstekend naar hun zin en vormden achteraf gezien een goed duo. Zij wonnen de beker van alle deelnemers van de ONNO.

Het evenement bestond uit twee delen; het voetgolven en aansluitend een netwerk 'walking dinner'; een BBQ in buffetvorm. Tegelijk konden de resultaten van het voetgolven worden gadegeslagen en aansluitend de prijsuitreiking. Voor de cup met de grote oren werden de winnaars van iedere ondernemersvereniging uitgenodigd om nog één keer op het doel met de gaten te schieten. Het koppel met de meeste punten ging met die prijs aan de haal. Helaas zat de vermoeidheid al flink in de benen en werd onze inzet niet beloond met deze prijs.

Dankzij het mooie weer en de perfecte organisatie kunnen we dit evenement als bijzonder geslaagd beschouwen.

Hieronder 2 filmpjes van het evenement op 16 mei: